Argumentation a la Myrdal

I en debattartikel på Newsmill sågar tre S-politiker vårdnadsbidraget för att sedan ge sin egen vision om framtidens barnomsorg:
En bättre lösning är istället att utveckla barnomsorgen i form av förskola och anpassas dessa för det moderna samhället vi lever i. Med välutbildade pedagoger och möjlighet till exempelvis nattdagis kan familjer få den frihet som de önskar sig. Samtidigt räcker inte detta för att lösa ofriheten i samhället.
Liksom Alva Myrdal gjorde hyser dessa socialdemokratiska politiker en övertro på kollektiva lösningar och  professionell personal. Men det finns föräldrar som skaffar barn och själva vill ta hand om dem.
Att 1,8% av bidragsberättigade föräldrar väljer vårdnadsbidraget kan knappast heller ses som ett argument för att avskaffa det. Men möjligen ser inte dessa socialdemokrater valfrihet och självbestämmande som ett värde att värna. I stället: Alla ska med!
Det finns en detalj att beakta. Alla vill inte med.
Detta inlägg publicerades i Socialdemokraterna och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Argumentation a la Myrdal

  1. Purple skriver:

    Jag blir alltid förvånad, fast jag inte borde vara det, när jag läser att folk kan skriva sådana dumheter som S skriver. Jag är både klassiskt liberal och naturvetare i grunden så här kommer några tankar från dessa håll:

    Man subventionerar dagis med 12000 kr per barn, per månad, för att TVINGA män och kvinnor att vara likadana. Sedan kallar man det ”bidrag” när man ger lite grand till föräldrar som vill ta hand om sina egna barn. Nästan allt som har hänt på ”jämställdhetens” område sedan 1960 är att kvinnor lämnat hemmet för att utföra samma arbetsuppgifter som löneslavar. Sverige har världens högsta förvärvsfrekvens bland kvinnor och världens mest könssegregerade arbetsmarknad. Sverige har också en mycket låg andel kvinnliga chefer. Med hämtning och lämning på dagis, vabbande och ”solidarisk lönepolitik” förstör man både ork, incitament och möjlighet för kvinnor att göra karriär.

    Själv skulle jag helst se att att man återgick till hur det var på 60-talet när män och kvinnor fick göra som de ville. Avskaffa dagis. Ge pengarna till föräldrarna. Eller ännu bättre, ta inte av dem dessa pengar via skatten.

    Föraktet för naturvetenskap är stor och okunnigheten massiv. Män och kvinnor är formade av 2 miljoner år som jägare och samlare, 150 000 år av dessa som moderna människor. I vår natur ligger det 2 miljoner år av ackumulerad erfarenhet av hur man tar hand om sina EGNA barn. Föräldrar älskar sina barn så mycket att de är beredda att offra sina liv för dem.

    Okunniga idioter talar här om ”biologistiskt tänkande” och hävdar att barn bättre tas hand om av personer med tre års utbildning i hur man sköter ANDRAS barn.

    Jag gissar att dessa lallande dårar också då och då föraktfullt talar om hur okunniga kreationister i USA är som inte tror på evolutionsteorin. Men kreationister är också de som inte inser att det faktum att det är lika stor skillnad genetiskt sett mellan en man och en kvinna som mellan en man och en han-chimpans eller en kvinna och en hon-chimpans gör att vi är ganksa annorlunda.

    Kreationisterna i USA har åtminstone fattat att ”traditionella familjer” är bra för barnen.

Lämna en kommentar